ASEKOD Yazılım Logo

E Ticaret İçin Şirket Kurmak Gerekli mi?

E Ticaret İçin Şirket Kurmak Gerekli mi?

Ekibimize en çok sorulan soruları cevapladığımız blog yazılarımıza devam ediyoruz. E Ticaret avantajları dolayısıyla son yıllarda birçok girişimcinin girişim dünyasına ilk adımı atarken tercih ettiği güvenilir bir yol olarak karşımıza çıkıyor. Peki E Ticaret sitesi açmak için bir şirket kurmamız gerekir mi? Şirket kurmadan E Ticaret yapabilir miyiz?

E Ticaret İçin Şirket Kurulum Aşamaları

E Ticaret için şirket kurmak kısaca yapılacak işin mahiyeti açısından gerçek veya Tüzel kişilik adı altında Şahsi veya Şirket Türü şeklinde kuruluş yapılmaktadır. Gerçek kişi işveren doğacak borçlardan Tüm malvarlığıyla sorumlu olurken, Tüzel kişilik yani Şirket Kurulunca Sermayesi oranında borçtan sorumlu olunmaktadır. Tüzel kişi imza yetkilisi ise tüm borçlardan sorumlu olmaktadır.

E ticaret için gerekli olan kuruluş türlerini kısaca açıkladıktan sonra, neden şirket kurulmalı kısmına gelelim. Şirket Ana sözleşmesi 6102 sayılı yasayla kurulan Tüzel Kişilik temsil türüdür. Ticaret odalarında ilgili memur nezdinde tescili yapılmaktadır. Akılda kalıcı bir unvan ve faaliyet konuları, sermayesiyle, Ticaret sicil gazetesinde ilanı ile tescil edilmiş olmaktadır. Şirket Bünyesinde  alınan resmi evraklar ( Marka, Patent, logo vb) hisse veya şirket devredilince şirket ile birlikte devredilmesi mümkün bulunmaktadır. Şahsi mükellefiyette resmi evrakları ( Marka, Patent, logo vb) devir etmek mümkün değildir. Şahsi mükellefiyette vergi oranları değişken 15-40 arası iken, Şirket tek vergi oranı 2022 % 25 sabittir. Kazanç ne olursa olsun tek vergi oranı geçerlidir.  Uygun bir Unvan ve Sermaye ile E ticaret içerisinde yer almak istiyorsanız Kurulacak şirketinizle size uygun bir unvanla akılda kalıcı, sermayesiyle büyümeye yatkın şekilde ilerletmek ve ileride bankalardan kredi kullanımı açısından da teşvik edici bir unsurdur. 

Vergi Ve Teşvikler

Şahsi mükellefiyet (Gerçek Kişi Tacir) 18-29 Yaş Arası İlk defa Gelir Vergisi Mükellefiyeti olacak olanlarda 1 yıl Bağkur muafiyeti, 3 yıl Gelir vergisi 75.000,00 TL Muafiyeti vardır. Kazançları üzerinden 75.000,00 TL ye kadar vergi alınmaz. 75.000,00 TL üzerinde olan kısım vergiye tabi olur. Şirketler bu istisna kapsamında faydalanamazlar. Şirket veya şahıs kurulumu sonrası Vergi dairesi tarafından yapılacak Şirket adresinde ki yoklama ile Sicil açılmasıyla beraber mükellefiyet kazanılır. Mükellefiyetle beraber E Ticaret yapılmasında yani ürün alıp satımı yada hizmet verme yükümlülükleri sorunsuz şekilde yapılabilir. E ticaret için gerekli olan kurulum aşamaları Gerçek kişi veya Tüzel kişi böylece tamamlanmış olmaktadır. 

Alan Adı ve Sunucu

E Ticaret İle İlgili Sık Sorulan Sorular

E Ticaret Sitesi Fiyatları nedir?

E Ticaret Sitelerinin sabit bir fiyatı yoktur, sabit bir takım maliyetler olsa bile onlar da döviz kurlarına bağlı olarak sürekli değişmektedir. Onun dışında ise web sitenizdeki ürün sayınız, potansiyel ziyaretçi sayınız, panel üzerinde yapacağınız özelleştirmeler, diğer web siteleri ya da reklam platformları ile yapacağınız entegrasyonlar E Ticaret sitenizin fiyatını etkiler. Dilerseniz bizlerle iletişime geçebilir, güncel fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

E İhracat ve E Ticaret Aynı Şey Midir?

E ticaret platformunuz ve şirket yapınız yurt dışına satış yapmak için uygun ise E Ticaret sitenizden yurt dışına yaptığınız her satış E ihracat olarak değerlendirilir.

E Ticaret İçin Şirket Kurmak Gerekir Mi?

Evet. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre E Ticaret ya da geleneksel ticaret farketmeksizin ticari faaliyet yürütebilmek için vergi mükellefi olma şartı aranır. E Ticaret üzerinden yapacağınız her satış için fatura kesmeniz ve kazancınızı vergilendirmeniz gerekir.

E Ticaret Paketleri Nelerdir?

Birçok E Ticaret hizmet sağlayıcısı hizmetlerini kategorilendirir ve sizlere en uygun kategoride bulunan hizmetlere göre bir fiyat belirler. Her firmanın E Ticaret sitesindeki ihtiyaçları, beklentileri ve imkanları aynı olmayabilir bu yüzden hizmet sağlayıcılar bu konuda esnek davranırlar. Sizlere en uygun e ticaret paketi hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Alan Adı ve Sunucu
blog images
“Ticaretin sadece iki basit işlevi vardır; pazarlama ve yenilik.”

Peter Drucker.

Asekod Bilgilendiriyor!

Teknoloji sürekli gelişiyor. Sizler de gelişen teknolojiye ayak uydurmak için yazılım, tasarım ve teknoloji ile ilgili blog yazılarımızı takip edebilir, uzman olduğunuz konularda yazacağınız blog yazılarını web sitemizde yayınlayabilirsiniz. Teknoloji okur yazarlığına önem veriyor, bu alanda üretilecek içerikleri destekliyoruz!